top of page

Wie is Chiel Olijhoek?

In 2005 ben ik als fysiotherapeut afgestudeerd aan de hogeschool van Amsterdam. In die jaren ben ik nieuwsgierig geworden naar de verschillen in herstellend vermogen. De psyche en emoties blijken veel invloed te hebben op het herstel van fysieke klachten. In de traditionele Chinese geneeswijze is de combinatie van lichaam en geest in alles verweven. Men kijkt vanuit een holistische visie naar een klacht. Holistisch betekend “kijkend naar het geheel”  dus kijkend naar de gehele mens.

 

De opleiding tot acupuncturist heb ik gevolgd aan de Hwa To University in Koog aan de Zaan.  Gedurende deze opleiding was ik werkzaam in Amstelhof, een groot sportcentrum. Daar heb ik de mogelijkheid gehad mij te kunnen specialiseren en de methode te kunnen ontwikkelendie ik nu gebruik.

 

In 2013 ben ik een zelfstandige praktijk gestart.  Zodoende kan ik nog meer werken vanuit de visie die ik ambieer. Daarnaast geeft het de mogelijkheid om met veel collega’s samen te werken door middel van gerichte doorverwijzing.

 

Momenteel  ben ik kartrekker van het zorgprogramma chronisch pijn. Dit zorgprogramma wordt geïnitieerd vanuit de Waterlinie, een gezondheidscentrum in Uithoorn. Door de meest recente kennis, betere samenwerking van de verschillende behandelaren en een goede communicatie proberen we de behandeling bij langdurige klachten zo optimaal mogelijk te maken. Het is fantastisch om dit op te mogen zetten!

 

Visie

Ieder persoon is anders en dit is van belang bij het kiezen van de juiste behandelmethode. Waarom hersteld een klacht niet binnen de tijd die hier normaal voor staat? De oplossing is dan meestal niet te vinden in één techniek of door één methode. In de anamnese (eerste gesprek) en het lichamelijk onderzoek zal ik opzoek gaan naar de samenhang van klachten en eventuele spanningen in het lijf.

 

Door jarenlange ervaring ben ik in staat de klacht en spanningspatronen snel te herkennen. In een behandeling combineer ik meestal meerdere technieken. Naast de technieken is het natuurlijk van belang dat u de klacht ook beter gaat begrijpen. Is het handig om te trainen of juist bewuste ontspanningsoefeningen te gaan doen? Samen kunnen we kijken welke bewegingsvorm het beste bij u past.

bottom of page